אבהות

משרד עורכי דין מירון & סלמן הינו משרד מיומן ומנוסה בתחום דיני המשפחה ובעל ותק ומוניטין רב בתחום, בייחוד בטיפול במגוון סוגיות משפטיות הקשורות לתא המשפחתי ובהן סוגיית האבהות. משרדינו מייצג לקוחות משני צידי המתרס, הן התובעים; אמהות וילדים והן הנתבעים; האבות.

משרד עורכי דין מירון & סלמן הינו בעל פסק דין תקדימי בתחום האבהות, אשר לפיו ניתן לקבוע אבהותו של אדם גם ללא בדיקת רקמות. עוד בעניין זה ניתן להאזין לראיון שקיימה עורכת הדין טל מירון  – מנהלת מחלקת דיני משפחה – ברדיו 103FM.

נושא האבהות נדון לאחרונה בהקשרים רבים על ידי בית המשפט וסביבו שיח ציבורי רב. בעבר לא ניתן היה לכפות על אב בישראל ביצוע בדיקת רקמות לאימות אבהותו וכי לאותו האב עמדה האפשרות לסרב לעשות כן, אולם, כיום קיימת מגמה בפסיקה ולפיה ייתכן כי אדם אשר אבהותו מוטלת בספק יובא לבדיקת רקמות, בהתאם לחוק מידע גנטי התשס”א – 2000חוק מידע גנטי (תיקון מס’ 3), התשס”ח- 2008,ואם יסרב הוא לעשות כן סירובו עשוי לפעול לחובתו.

גישתו של בית המשפט בעניין זה מונעת מתוך מחשבה על טובת הקטין וקיום זכויותיו. בתי המשפט רואים לעיתים בטובת הקטין ובקיום זכויותיו כערך הנמצא במעלה הראשונה עליו יש להגן ככל שניתן בהתאם לקבוע בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.

להרחבה בעניין זה ניתן לעיין בכתבה מטעם משרדינו בעניין.

משרדינו מציע ללקוחותיו ניהול הליך תביעת אבהות, או הוכחת אי-אבהות בדרך פתרון המאופיינת במינימום מכאובים נוספים לכל הצדדים, אם בתהליך גישור בין הצדדים במטרה לקדם את תהליך האבהות ואם בדרך של התדיינות בבית משפט לענייני משפחה, המהווה הערכאה המוסמכת לדון בכל העימותים והמחלוקות במסגרת המשפחה.

חשוב להדגיש, כי כל תיק תביעת אבהות ונסיבותיו, אותן יש לבחון לעומק ולדקדק בפרטיו, אולם באופן כללי, מגמת בית המשפט הינה בראש ובראשונה לשמור על טובת הילד ודאגה לצרכיו, בין אם הינו מכיר את הוריו ובין אם אביו מתכחש לאבהותו.

משרד עורכי דין מירון & סלמן הינו משרד מנוסה ומיומן בתחום האבהות, המקפיד כדרך שבשגרה על הקשר האישי עם הלקוח, במהלך כל התביעה ועד לסופה המיוחל והמרגש, לאם ולילד שזכה באבהות אביו, או לגבר אשר זכה לדחיית תביעת אבהות וניצל מנטל גידול ילד שאינו שלו. משרדינו וצוותו מעניק לכל לקוח יחס מועדף, תמיכה רגשית וייצוג אמין באמצעות מגוון כלים ודרכי פעולה מושכלות, על מנת להגיע לפתרון האופטימאלי להשגת מטרותיו.

נכתב ע”י טל מירון | מירון וסלמן משרד עורכי דין

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

שאלות נפוצות

שאלות נפוצות בנושא הסכמי ממון “בעלי מחייב אותי לחתום על הסכם ממון, האם כדאי לי?” “מה צריך להופיע בהסכם ממון?” האם הדירה שקיבלתי מהוריי בירושה תחולק ביני לבין בעלי אם

קרא עוד >>
×

שיחת ווטסאפ

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: